Ποινική δίωξη σε βάρος δύο spammers στην Φλόριντα

0

Ποινική δίωξη σε βάρος δύο spammers άσκησε ο γενικός εισαγγελέας της Φλόριντα με την οποία κατηγορούνται για παραβίαση του πολιτειακού νόμου κατά του spamming, της μαζικής δηλαδή αποστολής ανεπίκλητων διαφημιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων,ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2004. Παράλληλα, δικαστήριο της Φλόριντα απαγόρεψε στους δύο άνδρες, τον Σκοτ Φίλαρυ και τον Ντόναλντ Τάουνσεντ, να στείλουν ξανά παραπλανητικά emails.

Και οι δύο κατηγορούνται ότι έστειλαν 65.000 emails με παραπλανητικούς τίτλους και ονόματα αποστολέων. Τα μηνύματα οδηγούσαν τους αναγνώστες σε ιστοσελίδες που είχαν ως περιεχόμενο παράνομες δραστηριότητες, όπως η πώληση φαρμάκων και τσιγάρων μέσω του Internet. Οι δύο άνδρες κινδυνεύουν με χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει τα 24 εκατομμύρια δολάρια.

Στις έρευνες των αρχών για την υπόθεση βοήθησε η Microsoft, της οποίας το λειτουργικό πρόγραμμα Windows είναι εγκατεστημένο στο 90% των ηλεκτρονικών υπολογιστών του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό πως τα spam emails καταλαμβάνουν το 80% του συνόλου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διακινούνται στο διαδίκτυο.

Σχόλια