Ποινική δίωξη σε κύκλωμα πορνείας που διαφημιζόταν μέσω Graigslist

0

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος επτά ατόμων για διαφήμιση κυκλώματος πορνείας της Νέας Υόρκης μέσα από τη διαδικτυακή διαφημιστική εταιρεία Graigslist, η οποία το τελευταίο διάστημα δέχεται πιέσεις ως προς το περιεχόμενο των διαφημίσεων που ανεβάζει στο ίντερνετ.
Η Room Service Entertainment λειτουργούσε από την περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης και συνεχώς διαφημιζόταν από το τμήμα ερωτικών υπηρεσιών του Graigslist, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
Το κύκλωμα λειτουργούσε σε 24ώρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα και εξυπηρετούσε όλες τις περιοχές της Νέας Υόρκης από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι το Δεκέμβριο του 2008.
Οι επτά αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 25 χρόνια έκαστος.
Η διαδικτυακή διαφημιστική εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αντικαταστήσει το διαφημιστικό τμήμα “ερωτικών υπηρεσιών” με μια νέα κατηγορία για ενήλικες.
Οι διαφημίσεις θα επιλέγονται έπειτα από προσεκτικό φιλτράρισμα. Η εν λόγω αλλαγή προέκυψε έπειτα από τις έντονες πιέσεις των ομοσπονδιακών αρχών.
“Εάν η Graigslist δε σοβαρευτεί λαμβάνοντας πραγματικά μέτρα προστασίας, θα συνεχίσει να αποτελεί ένα περιβάλλον πρόσφορο για να δρουν διάφορες εγκληματικές επιχειρήσεις με ασυλία”, υπογράμμισε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης.