Πωλείται το Skype

0

Ο διαδικτυακός ιστότοπος δημοπρασιών eBay φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας για την πώληση της εταιρείας διαδικτυακής τηλεφωνίας, Skype.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Skype αναμένεται να αγοραστεί από μια ομάδα ιδιωτών επενδυτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο συνιδρυτής του Netscape, Μαρκ Άντερσεν.
Το eBay προσπαθεί εδώ και καιρό να πουλήσει το Skype, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία δημοπρασιών είχε «περιορισμένες δυνατότητες συνεργασιών».
Όταν τον Οκτώβριο του 2005 το eBay αγόρασε το Skype έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πολλοί αναλυτές είχαν πει ότι αυτή η τιμή ήταν πολύ υψηλή.
Δημοσίευμα στους Νιου Γιορκ Τάιμς επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή πώλησης της εταιρείας διαδικτυακής τηλεφωνίας αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το eBay επιδιώκει μια πώληση της τάξεως των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το λογισμικό του Skype δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες υπολογιστών και κινητών να συνομιλούν δωρεάν και να κάνουν κλήσεις με μειωμένο κόστος σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα.
Από την πώλησή του κι έπειτα οι χρήστες του Skype έφτασαν τα 405 εκατομμύρια ενώ νωρίτερα ήταν μόλις 53 εκατομμύρια.

Σχόλια