Πόλεμο κατά του κυβερνο-εγκλήματος κηρύσσει η Ουάσιγκτον

0

Περισσότερα από 922 διαδικτυακά εγκλήματα τελούνται καθημερινά στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας συνεχώς αυξανόμενη ζημία, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Πενταγώνου. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της χώρας, να έχει κηρύξει “πόλεμο” κατά των απατεώνων του διαδικτύου, εγείροντας, ωστόσο, σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την προστασία της ελευθερίας των χρηστών.
Ήδη φέρεται να έχει τεθεί σε ισχύ ένα ευρύτερο σύστημα για την προστασία εγκαταστάσεων αυξημένης σπουδαιότητας όπως τα πυρηνικά εργοστάσια αλλά και συστημάτων όπως εκείνου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το διαδικτυακό έγκλημα, η κυβέρνηση, θα κάνει σημαντικές υποχωρήσεις στο θέμα της ελευθερίας του λόγου.
Ειδικοί επισημαίνουν πάντως ότι η υιοθέτηση μηχανισμών πρόληψης θα πρέπει να προκρίνεται για την αντιμετώπιση του θέματος απ ότι η θέση σε ισχύ ελεγκτικών και εποπτικών συστημάτων. Συγκεκριμένα προτείνουν την πρόσληψη ειδικών σε θέματα ασφαλείας διαδικτύου από κάθε εταιρεία αλλά και αυξημένη προσοχή των ιδιωτών χρηστών κατά τη χρήση του internet.

Σχόλια