Πωλητές – χρήστες του eBay καταδικάζονται για ψεύτικες πλειοδοσίες

0

8 χρήστες της σελίδας ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay κρίθηκαν ένοχοι στην κατηγορία ότι πλειοδοτούσαν οι ίδιοι για τα προϊόντα που προσπαθούσαν να πουλήσουν, ώστε να αναγκαστεί τελικά ο αγοραστής να πληρώσει μεγαλύτερο ποσό από όσο θα έπρεπε. Βάσει της δικαστικής απόφασης, υποχρεούνται να αποζημιώσουν τους αγοραστές με 90.000 δολάρια ως χρηματική ποινή. Σύμφωνα με δήλωση του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, υπολογίζεται ότι οι εξαπατηθέντες αγοραστές που θα αποζημιωθούν, φτάνουν τους 120.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ένας πρώην ιδιοκτήτης γκαλερί της Νέας Υόρκης και δύο υπάλληλοί του, οι οποίοι πλειοδοτούσαν ο ένας στα προϊόντα του άλλου με σκοπό να ανεβάσουν την τιμή του προϊόντος. Την τακτική αυτή ακολούθησαν χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα (user name) ο καθένας στο eBay σε περίπου 1.100 δημοπρασίες κατά την τελευταία πενταετία.

Εκπρόσωπος του eBay καλεί τους χρήστες της ιστοσελίδας να δηλώνουν κάθε ύποπτη κίνηση, κάτι όμως που θεωρείται δύσκολο, καθώς στην ηλεκτρονική πλειοδοσία ο υποψήφιος αγοραστής δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την φερεγγυότητα των υπολοίπων πλειοδοτών.

Σχόλια