Πολιτικές διαφημίσεις μέσω του διαδικτύου

0

Μία νέα μορφή πολιτικής διαφήμισης, με αφορμή τις αυριανές Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, έκανε την εμφάνισή της στους υπολογιστές των χρηστών του διαδικτύου. Πρόκειται για διαφημιστικά μηνύματα που εμφανίζονται με την μορφή pop up παραθύρων σε προγράμματα άμεσων μηνυμάτων της America Online.

Η διαφήμιση αφορά τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Τζον Έντουαρντς και αναφέρει τη φράση: «μάθετε την αλήθεια για τον Τζον Έντουαρντς», παραπέμποντας σε ιστοσελίδα που τον παρουσιάζει από παλαιότερες εμφανίσεις του ως δικηγόρο σε δικαστήρια, ενώ προτρέπει τους αναγνώστες να πιέσουν τον Έντουαρντς «να πει στους φίλους του να σταματήσουν να μηνύουν τους γιατρούς, να σταματήσει η κακοποίηση των δικαστηρίων και της οικονομίας».

Τόσο η ιστοσελίδα, όσο και η διαφήμιση χρηματοδοτούνται από μία οργάνωση με την ονομασία November Fund, που υποστηρίζεται από το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Σκοπός της οργάνωσης είναι η τροποποίηση της νομοθεσίας για το αστικό αδίκημα και η καμπάνια κατά του Έντουαρντς.

Η AOL πάντως, δέχεται την πολιτική διαφήμιση μέσω των υπηρεσιών της, ωστόσο άγνωστο παραμένει το ποσό που καταβλήθηκε από την οργάνωση για την πραγματοποίηση της διαφημιστικής εκστρατείας.

Σχόλια