Πολλαπλές οι συνέπειες από την ευρωπαϊκή απόφαση για την Microsoft

0

Αρνητικές συνέπειες για το τεχνολογικό κόσμο θεωρείται ότι θα έχει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου, σύμφωνα με τη οποία η Microsoft υποχρεώνεται να αποκαλύψει ορισμένα «μυστικά» της στους ανταγωνιστές της, όπως και να διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά μία έκδοση των Windows χωρίς το πρόγραμμα Media Player.

Αναλυτές πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή είναι αρνητική για την τεχνολογική βιομηχανία και για τους καταναλωτές, καθώς οι εταιρίες θα περιορίσουν τις καινοτομίες και τις νέες εφευρέσεις καθώς θα υπάρχει πλέον η πιθανότητα να υποχρεωθούν να αποκαλύψουν απόρρητα στοιχεία τους στους ανταγωνιστές τους. Παράλληλα, νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει δεδικασμένο στο οποίο θα στηρίζονται κυβερνητικές αρχές προκειμένου να καθορίζουν τι μπορεί να βάλει η Microsoft στα Windows και τι όχι και κατ’ επέκταση να εφαρμόσουν την τακτική αυτή και σε άλλες εταιρίες πληροφορικών συστημάτων.

Πάντως, ο γενικός σύμβουλος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή αποκαλύπτει ότι υπάρχουν διαφορές στην αντιμετώπιση της πνευματικής ιδιοκτησίας ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Σχόλια