Πωλούνται τα διπλωμάτα ευρεσιτεχνίας της Kodak έναντι 525 εκ. δολαρίων

0

Δεκτή έγινε η πρόταση της εταιρείας Eastman Kodak Co’s για πώληση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της στις εταιρείες Intellectual Ventures και RPX Corp έναντι 525 εκ. δολαρίων, από τον δικαστή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση πτώχευσης της δημοφιλούς στο χώρο της φωτογραφίας εταιρείας. Ο δικαστής Allan Gropper έδωσε το πράσινο φως για την πώληση μετά τη διεξαγωγή σχετικής δίκης σε δικαστήριο του Manhattan.

Οι ανωτέρω εταιρείες, οι οποίες θα αποκτήσουν τις επίμαχες ευρεσιτεχνίες που αφορούν ζητήματα ψηφιακής εικόνας, αποτελούν μια «κοινοπραξία» ορισμένων εκ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως, όπως η Adobe Systems Inc, η Amazon.com Inc, η Apple Inc και η Fujifilm Holdings Corp. Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία τους είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2012.

Εκπρόσωποι της Kodak εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης, αν και το συγκεκριμένο ποσό είναι ένα τμήμα μόνο από τα 2 δις. δολάρια, τα οποία σκόπευε η εταιρεία να αποκομίσει από την πώληση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όταν κήρυξε πτώχευση στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Σχόλια