Πολυτιμότερο brand name στον κόσμο η Google

0

Σύμφωνα με τη λίστα της αμερικανικής εταιρείας ερευνών «Millward Brown», η Google αποτελεί το πιο πολύτιμο brand name στον κόσμο για το 2014, αφήνοντας την Apple στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά.

Πράγματι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η αξία της Apple μειώθηκε κατά 20% αγγίζοντας το ποσό των 148 δισ. Δολαρίων, ενώ η Google κατέγραψε άνοδο 40%, με την αξία της να ανέρχεται στα 159 δισ. Δολάρια.

Σύμφωνα με τη «Millward Brown» η ”κατηφόρα” της Apple έχει να κάνει κυρίως με το ότι ο κολοσσός τεχνολογίας δεν παρουσίασε κάποιο νέο προϊόν, που να κάνει τη διαφορά και να τραβήξει το ενδιαφέρον των παγκόσμιων αγορών, εκτός από τους υπολογιστές, τα tablet και τα smartphone, ακολουθώντας πολιτική εξέλιξης των ήδη υπαρχόντων προϊόντων.

Η Google από την άλλη πλευρά, ακολούθησε πολιτική καινοτομίας και έθεσε σε κυκλοφορία νέα και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τα γυαλιά Google Glass, το συναρμολογούμενο τηλέφωνο «Project Ara», κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τρίτη και τέταρτη θέση κατέλαβαν η IBM και η Microsoft, επίσης εταιρίες τεχνολογίας, ενώ το Facebook βρίσκεται στην 21η θέση και η Samsung στην 29η.