Πόρισμα-καταπέλτης για το Street View στον Καναδά

0

Στο συμπέρασμα ότι η Google παραβίασε την καναδική νομοθεσία, συλλέγοντας παρανόμως προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ατόμων, κατέληξε σχετική έρευνα, σύμφωνα με την Καναδή επίτροπο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, Τζένιφερ Στόνταρτ.
Η παράνομη συλλογή δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας Street View της Google και αφορά, σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας «προσωπικές πληροφορίες, που μεταδίδονται από τα ασύρματα δίκτυά της, σχεδόν παντού στον Καναδά».
Μεταξύ άλλων, η Google συνέλεξε κατά την έρευνα, αλληλογραφία ιδιωτών, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, κωδικούς χρήστη, ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων, ακόμα και πληροφορίες για ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα.
Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνών, η κ. Στόνταρτ κάλεσε τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό να προχωρήσει στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων ώστε να αποτραπεί η περίπτωση επανάληψης του ίδιου προβλήματος στο μέλλον.
Σχετικές έρευνες αναφορικά με τη δράση της Google και ειδικότερα της υπηρεσίας Street View, διεξάγονται ήδη σε δεκάδες χώρες.

Σχόλια