Πράσινο φως από το κογκρέσο για ίση πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ

0

Το κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσε νομοσχέδιο, το οποίο δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να παρακολουθεί καλύτερα ποιες περιοχές της χώρας έχουν και ποιες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου για τη Βελτίωση των Δεδομένων Ευρυζωνικότητας αισιοδοξούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πιο εύκολα οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές να εντοπίσουν ποιες περιοχές της χώρας υστερούν στην πρόσβαση του διαδικτύου σε υψηλές ταχύτητες.
Το νομοσχέδιο επικυρώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και από την αμερικανική γερουσία.
Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντάνιελ Ινουγέ δήλωσε ότι είναι υποχρέωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εξασφαλίζει γρήγορο ίντερνετ για όλους τους Αμερικανούς πολίτες. Πρόσθεσε, όμως, ότι είναι “πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε κάτι το οποίο δεν μπορεί να μετρηθεί”.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών είναι αρμόδια για τη συλλογή δεδομένων για το ευρυζωνικό διαδίκτυο, αλλά οι μέθοδοι της έχουν χαρακτηριστεί ετεροχρονισμένες.
Το νομοσχέδιο που ενεκρίθη από το κογκρέσο προβλέπει τη διενέργεια καταναλωτικών ερευνών σε αστικές περιοχές, στην περιφέρεια των ΗΠΑ και σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διαδικτυακή αγορά.
Στα ερωτηματολόγια θα συμπεριλαμβάνονται ερωτήσεις για το κόστος της πρόσβασης και τις ταχύτητες μετάδοσης των δεδομένων.

Σχόλια