Προ των πυλών νομική διαμάχη Apple-Fujitsu για την ονομασία iPad

0

Το πολυσυζητημένο τελευταίο δημιούργημα της Apple που ακούει στο όνομα iPad, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, τόσο για τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του όσο ακόμα και για την ονομασία του. Μετά τους λάτρεις των gadgets που δήλωσαν πως θα προτιμούσαν διαφορετικό «βαφτιστικό», όπως για παράδειγμα iTablet, φαίνεται πως ήρθε η σειρά της Fujitsu να ανακινήσει το θέμα, διεκδικώντας την… πατρότητα της ονομασίας iPad.
Η ιαπωνική φίρμα είχε κυκλοφορήσει το 2002 μια φορητή συσκευή με την ονομασία iPAD, η οποία επέτρεπε στις εταιρείες να επικοινωνούν με τους πωλητές τους. Έτσι, μετά τα «αποκαλυπτήρια» της συσκευής της Apple και την ταύτιση της ονομασίας των δύο προϊόντων, εμφανίζεται αποφασισμένη να κινηθεί δικαστικά εναντίον της αμερικανικής εταιρίας.
Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν, πάντως, ότι δεν θα χρειαστεί η νομική κόντρα των δύο πλευρών να φθάσει στα άκρα, καθώς το πλέον λογικό και σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βρίσκεται τελικά φόρμουλα εξωδικαστικής συμφωνίας και να χρησιμοποιούν και οι δύο ενδιαφερόμενοι το διαφιλονικούμενο όνομα. Η Apple έχει, μάλιστα, ανάλογο προηγούμενο. Ο λόγος για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τη Cisco Systems για την ονομασία του iPhone.
Νομικές πρωτοβουλίες σε βάρος της Apple ενδέχεται να αναλάβουν ακόμα δύο εταιρίες που διαθέτουν προϊόντα με την ονομασία iPad. Πρόκειται για την STMicroelectronics, η οποία ονομάζει IPAD την τεχνολογία για τους ημιαγωγούς που κατασκευάζει, και για την εταιρεία Magtek, που επίσης διαθέτει προϊόν με αυτό το όνομα.

Σχόλια