Προθεσμία 48 ωρών στην Apple για να διορθώσει δήλωση στο site της

0

Προθεσμία 48 ωρών έδωσε βρετανικό δικαστήριο στην Apple, προκειμένου να γράψει από την αρχή την δήλωση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της, σχετικά με την διαμάχη της εταιρείας με την Samsung για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η δήλωση είχε αναρτηθεί στο site της Apple σε συμμόρφωση με δικαστική απόφαση της 18ης Οκτωβρίου, προκειμένου να καθίσταται σαφές στους επισκέπτες της ιστοσελίδας ότι η Samsung δεν είχε προσβάλλει τα πνευματικά δικαιώματα της Apple σε σχέση με την σχεδιαστική πατέντα του iPad.

Η νέα εντολή του δικαστηρίου δόθηκε με αφορμή διαμαρτυρίες της Samsung ότι η δήλωση της Apple δεν ανταποκρινόταν επαρκώς κατά περιεχόμενο στις απαιτήσεις που είχαν τεθεί με την προηγούμενη δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι η Samsung παραπονέθηκε ότι η αναρτηθείσα δήλωση είναι παραπλανητική, εφόσον γίνεται μνεία αποφάσεων αμερικανικών και γερμανικών δικαστηρίων σε αντίστοιχες διαμάχες, με τις οποίες είχε δικαιωθεί η Apple.

Η Apple από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι η δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ήταν επαρκής, εφόσον μόνος σκοπός της ανάρτησης ήταν η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και η άρση της προκληθείσας σύγχυσης. Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς αυτούς και αρνήθηκε να δώσει στην εταιρεία προθεσμία μεγαλύτερη των 48 ωρών για να διορθώσει την εμφανιζόμενη δήλωση.

Σχόλια