Πρόθυμοι οι Βρετανοί να πουλήσουν μυστικά εταιρειών στην κατάλληλη τιμή

0

Περισσότεροι από ένας στους τρεις εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Βρετανίας δήλωσαν σε σχετική έρευνα πρόθυμοι να πουλήσουν μυστικά των εργοδοτών τους σε αγνώστους.

Ορισμένοι, μάλιστα, από τους ερωτηθέντες στην έρευνα του Λονδίνου δήλωσαν ότι θα μπορούσαν απλά να δωροδοκηθούν με το κόστος ενός καλού γεύματος.

Η ερώτηση τέθηκε σε 600 επιβάτες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε πρόθυμο να αποκαλύψει τα μυστικά της εταιρείας του με το κατάλληλο αντίτιμο.

Ειδικότερα, το 63% των ερωτηθέντων είπε ότι θα αποκάλυπτε ευαίσθητες πληροφορίες για ένα εκατομμύριο λίρες, το 10% θα προέβαινε σε αυτήν την ενέργεια εάν κάποιος αναλάμβανε να εξοφλήσει το στεγαστικό δάνειο, το 5% θα έκανε τα πάντα για δωρεάν διακοπές, ένα άλλο 5% για μια νέα θέση εργασίας και ένα ποσοστό 2% για ένα δωρεάν γεύμα.

Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό της Infosecurity Europe, μια εκδήλωση για την ασφάλεια στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι ερωτηθέντες δήλωσαν πρόθυμοι να αποκαλύψουν κωδικούς για την πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων (83%), σε επιχειρηματικά πλάνα (72%), λογιστικά συστήματα (53%), πληροφορίες ανθρώπινου δυναμικού (51%) και κωδικούς ΙΤ (37%).

Σχόλια