Προβληματισμός στις ΗΠΑ για τους Κινέζους χάκερ

0

Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εάν θα πρέπει να προβεί σε δημόσια προειδοποίηση των επιχειρηματιών και των ταξιδιωτών που θα μεταβούν σύντομα στο Πεκίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν από τους Κινέζους χάκερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και συμβούλους σε θέματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανησυχούν για τις απειλές που ενδέχεται να δεχθούν οι Αμερικανοί κάτοχοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Την ίδια ώρα, πολλά στελέχη ιδίως στο υπουργείο Εσωτερικών και Εμπορίου επιχειρούν να αποσιωπήσουν το όλο θέμα για να μην προσβληθεί η κινεζική ηγεσία.

Οι κατασκοπευτικές τακτικές των Κινέζων χάκερ περιλαμβάνουν αντιγραφή πληροφοριών από φορητούς υπολογιστές είτε στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων είτε στα δωμάτια ξενοδοχείων, ασύρματη μόλυνση των συσκευών Blackberry με κακόβουλα προγράμματα και μια νέα τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί τα bluetooth για να αφαιρέσει δεδομένα από ηλεκτρονικές συσκευές.

Σχόλια