Προειδοποίηση για κενό ασφαλείας στην τελευταία έκδοση του Java

0

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (US Department of Homeland Security), με σχετική ανακοίνωσή [Link] του, προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου να απενεργοποιήσουν την τελευταία έκδοση του λογισμικού Java (Java 7) της εταιρείας Oracle Corp, καθώς ομάδα χάκερ φαίνεται να εγκαθιστά, μέσω τεχνολογικών μεθόδων, κακόβουλο λογισμικό στο υπολογιστικό σύστημα των χρηστών που το χρησιμοποιούν.

Ειδικότερα, οι «επιτιθέμενοι», μέσω σχετικών υπερσυνδέσμων, οδηγούν τους χρήστες σε ιστοσελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο πρόσβαση στον υπολογιστή, τον οποίο στη συνέχεια εκμεταλλεύονται για τη διάπραξη ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Αν και εκπρόσωποι της εταιρείας επισημαίνουν ότι είναι ήδη διαθέσιμη μια νέα έκδοση του συγκεκριμένου λογισμικού, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου υπογραμμίζουν ότι δε διασφαλίζεται η περιήγηση των χρηστών στον κυβερνοχώρο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία Oracle είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για κενά ασφαλείας στo λογισμικό της, τα οποία αξιοποιήθηκαν στο 50% των κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος.

Σχόλια