Προειδοποίηση Ομπάμα για τους κινδύνους των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης

0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε την αμερικανική νεολαία για τους κινδύνους που κρύβουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι ίδιοι ως χρήστες αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι αυτή η πρακτική ενδέχεται να τους κατατρέχει για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Η προεδρική συμβουλή σχετίζεται με πρόσφατες έρευνες, οι οποίες κατέδειξαν ότι η πλειονότητα των Αμερικανών εργοδοτών απευθύνεται σε ιστοσελίδες όπως το Facebook και το MySpace για να ελέγξει τα στοιχεία ατόμων που έχουν κάνει αίτηση για δουλειά.
Ο Μπαράκ Ομπάμα συμμετείχε σε συνεδρία με μια ομάδα 14χρονων και 15χρονων μαθητών και του ζητήθηκε να πει την άποψή του για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
“Θα ήθελα να σας δώσω μερικές πρακτικές συμβουλές. Καταρχάς, θέλω να είστε όλοι προσεκτικοί όταν δημοσιεύετε στοιχεία στο Facebook, διότι στην εποχή του YouTube ότι κι αν κάνετε θα το βρείτε μπροστά σας κάποια αργότερα στη ζωή σας”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε τον Ιούνιο το 45% των εργοδοτών χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να ελέγξει τους υποψήφιους για δουλειά. Επιπλέον το 35% των εργοδοτών παραδέχθηκε ότι απέρριψε υποψηφίους έπειτα από αυτά που διάβασε στο λογαριασμό τους στο Facebook.

Σχόλια