Προειδοποιητική επίπληξη σε διεθνούς φήμης μπλόγκερ της Κούβας

0

Η αστυνομία της Κούβας απαγόρευσε σε μία από τις πλέον δημοφιλείς κατόχους ιστολογιών (μπλογκ) να μεταβεί σε συνάντηση ανεξάρτητων μπλόγκερ και την προειδοποίησε πως οι διαδικτυακές της και άλλες δραστηριότητες είναι στα όρια της νομιμότητας.
Η Γιοάνι Σάντσες μαζί με τον σύζυγο της και μπλόγκερ, Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ κλήθηκαν χωριστά από την αστυνομία και δέχθηκαν μια προειδοποιητική επίπληξη, όπως τόνισε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ.
Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν στο ζεύγος των μπλόγκερ ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο της χώρας για το διήμερο σεμινάριο εργασίας των Κουβανών κατόχων ιστολογίων.
“Δε θα είμαστε παρόντες στην τελετή έναρξης του σεμιναρίου. Το σημαντικό είναι ότι σεμινάριο δεν αναβλήθηκε. Απλά έχει αλλάξει η δυναμική της δικής μας συμμετοχής σε αυτό”, δήλωσε ο Εσκομπάρ.
Η Σάντσες δημοσίευσε στο ιστολόγιο της μέρος της αστυνομικής επίπληξης. Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση των χρηστών στο ιστολόγιο της Σάντσες την Παρασκευή.
Η Κουβανή μπλόγκερ γράφει για την αστυνομία: “θέλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι έχεις ξεπεράσει όλα τα όρια της ανεκτικότητας με τις επαφές και τις στενές σχέσεις που διατηρείς με διάφορα αντεπαναστατικά στοιχεία”.
Η Γιοάνι Σάντσες γράφει στο ιστολόγιο της για τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής στην Κούβα και έχει τιμηθεί από την Ισπανία με το βραβείο Ortega y Gasset για τη συνεισφορά της στην ψηφιακή δημοσιογραφία.

Σχόλια