Προγραμματισμός για την τηλεδιάσκεψη

0

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε εχθές στη Βουλή, μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η ενσωμάτωση της σχετικής διαδικασίας θα είναι σταδιακή καθώς « απαιτείται εξοικείωση του προσωπικού με τις νέες τεχνολογίες και υλικοτεχνική υποστήριξη των δικαστηρίων και των λοιπών υπηρεσιών».

Υπενθυμίζεται ότι σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος προς επεξεργασία έχει ήδη προωθηθεί [Link] από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στα πλαίσια της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού των δομών και διαδικασιών της δικαιοσύνης, με θέμα την «Εφαρμογή της τηλεοπτικής συνεδρίασης (εικονοτηλεδιάσκεψης), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

Αναφορικά με την υλικοτεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος αλλά και την διασύνδεση των δικαστηρίων της χώρας με άλλες υπηρεσίες (π.χ. αστυνομικά τμήματα, σωφρονιστικά καταστήματα), το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να εντάξει το συγκεκριμένο έργο στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
 

Σχόλια