Πρώην υπάλληλοι της Microsoft κατηγορούνται για κλοπή λογισμικού

0

4 πρώην υπάλληλοι της Microsoft, κάτοικοι του Σιάτλ, κατηγορούνται για κλοπή λογισμικού της εταιρίας ύψους 32,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κατηγορίες είναι οι πιο πρόσφατες στο πλαίσιο 2ετούς έρευνας της εταιρίας για κλοπές που έχουν πραγματοποιηθεί από υπαλλήλους της.

Στην 33 σελίδων μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους στο Σιάτλ, οι 4 κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση της Microsoft και την πώληση προϊόντων της για προσωπικό τους κέρδος, κατά παράβαση ομοσπονδιακού νόμου. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, σε περίπτωση που καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή έως 250.000 δολάρια. Παράλληλα, δύο από τους 4 κατηγορούνται επιπλέον και για ξέπλυμα χρήματος στο πλαίσιο της συνωμοσίας τους και αντιμετωπίζουν για το λόγο αυτό επιπροσθέτως 10ετή κάθειρξη και 250.000 δολάρια ως χρηματική ποινή.

Οι 4 θεωρείται ότι καταχράστηκαν το διαδικτυακό σύστημα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της Microsoft για να κάνουν παραγγελίες software για επαγγελματικούς σκοπούς, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι προϊστάμενοί τους να μην λαμβάνουν τα σχετικά με τις παραγγελίες τους email. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμα οριστεί.

Σχόλια