Πρώην υπάλληλος της AOL δηλώνει ένοχος σε υπόθεση spamming

0

Ένοχος δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο 24χρονος Τζέισον Σμάδερς, πρώην υπάλληλος της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών Internet AOL, στην κατηγορία της κλοπής 92 εκατομμυρίων ηλεκτρονικών διευθύνσεων και πώλησής τους σε spammers. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σμάδερς πούλησε τις διευθύνσεις στον Σιν Ντάνγουει από το Λας Βέγκας, ο οποίος έστειλε δισεκατομμύρια ανεπίκλητα ηλεκτρονικά μηνύματα σε συνδρομητές της AOL.

Ο δικαστής, ο οποίος δήλωσε ότι ακόμα και ο ίδιος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνδρομή του στην AOL εξαιτίας των δεκάδων spam emails που δεχόταν μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, καταδίκασε τον Σμάδερς για παραβίαση του νέου ομοσπονδιακού νόμου περί spamming. Η ποινή που θα του επιβληθεί θα προσδιοριστεί στις 20 Μαΐου και κυμαίνεται από 18 έως 24 μήνες φυλάκισης, ενώ θα υποχρεωθεί να καταβάλει στην πρώην εργοδότριά του ποσό έως και 400.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Ο Σμάδερς απολύθηκε από την AOL τον περασμένο Ιούνιο και η εταιρία έχει έκτοτε δαπανήσει αρκετά χρήματα για την καταπολέμηση του spamming. Ωστόσο, πιθανολογείται ότι πολλές από τις διευθύνσεις που έκλεψε ο Σμάδερς κυκλοφορούν ακόμα μεταξύ των spammers.

Σχόλια