Πρώην υπάλληλος του Napster καταθέτει στη δίκη κατά του Kazaa

0

Ο Justin Tygar, πρώην υπάλληλος του προγράμματος ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο Napster, κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη που διεξάγεται σε δικαστήριο του Σίδνεϋ σε βάρος της εταιρίας Sharman Networks, ιδιοκτήτριας του Kazaa, ομοειδούς με το Napster προγράμματος.

Ο Tygar υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι η τεχνολογία είναι η απάντηση στην προσπάθεια αντιμετώπισης των χρηστών του Internet που διακινούν πειρατικά αρχεία και παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία. Θεωρεί ότι η παραβίαση αυτή μέσω του διαδικτύου έχει πλέον εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι νομικοί μηχανισμοί, από μόνοι τους, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Όσον αφορά το Kazaa, ο Tygar δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος η χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης που το χρησιμοποιεί. Παράλληλα, τόνισε ότι οι ιστοσελίδες του Kazaa στηρίζονται στον διακομιστή δικτύου με το όνομα Akamai, το οποίο δεν μπορεί να γνωρίζει τι είδους αρχεία ανταλλάσσουν οι χρήστες μέσω του Kazaa και συνεπώς δεν μπορεί να ενημερώσει την Sharman Networks για το αν οι ιστοσελίδες του χρησιμοποιούνται για ανταλλαγή πειρατικών αρχείων μουσικής ή ταινιών.

Σχόλια