Προκαταβολική φραγή του νέου domain name της Megaupload

0

Την απόφαση να μπλοκάρει προκαταβολικά τη νέα ιστοσελίδα της Megaupload, έλαβε η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Γκαμπόν με τον φόβο ότι η νέα σελίδα θα φιλοξενεί συνδέσμους για πειρατικό υλικό, κατά παράβαση των κανόνων της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο Υπουργός Επικοινωνιών του κράτους της Δυτικής Αφρικής δήλωσε ότι η απόφαση φραγής της ιστοσελίδας ελήφθη προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και να μην λειτουργήσει η χώρα ως “πλατφόρμα” για την τέλεση παράνομων πράξεων.

Την ιδέα σχεδιασμού μιας νέας ιστοσελίδας με βάση την Γκαμπόν, η οποία θα λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με την σελίδα του Megaupload, είχε ο ιδρυτής του Megaupload, Kim Dotcom, ο οποίος διώκεται από τις αμερικανικές αρχές με τις κατηγορίες της προσβολής πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο Dotcom είχε ανακοινώσει την ιδέα του την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι οι σύνδεσμοι στη νέα ιστοσελίδα θα είναι κρυπτογραφημένοι, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο φραγής από τις αρχές. Μέσω του Twitter, o Dotcom σχολίασε ότι η κίνηση της Δημοκρατίας της Γκαμπόν για προκαταβολική φραγή του domain name, έγινε κατόπιν πιέσεων των αμερικανικών αρχών, ενώ ενημέρωσε το κοινό ότι έχει υπόψη του εναλλακτικές για τη νέα ιστοσελίδα.

Σχόλια