Προοπτικές ανάπτυξης της νομικής τεχνολογίας

0

Στα δέκα εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται ο ετήσιος προϋπολογισμός για τον τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των μεγαλύτερων εταιρειών παροχής νομικών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των ερευνητικών κέντρων, ALM Research και Cogent Research.
Η μελέτη, ωστόσο, κατέδειξε ότι είναι εξαιρετικά μετριοπαθής η διείσδυση στην αγορά λογισμικών προϊόντων για την οργάνωση δικηγορικών εταιρειών, γραφείων και νομικών τμημάτων.
Η μελέτη των δύο ερευνητικών κέντρων υπολόγισε την ικανοποίηση των χρηστών, τη διείσδυση αγοράς και την πιστότητα των χρηστών στα προϊόντα τεχνολογίας, σε πέντε τομείς: διαχείριση υποθέσεων, διαχείριση αρχείων, ηλεκτρονική αναζήτηση, ανάπτυξη πελατολογίου και αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα εργαλεία για την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι τα περισσότερο διαθέσιμα και εύχρηστα στις δικηγορικές εταιρείες. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ολοένα και περισσότεροι δικηγόροι ανατρέχουν στις δωρεάν νομικές πληροφορίες που παρέχει το διαδίκτυο. Το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι επενδύει το 40% του χρόνου του σε έρευνες με μηχανές αναζήτησης, όπως το Google.
Τέλος, η Microsoft φαίνεται να αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στη νομική αγορά, καθώς προτιμάται από την πλειονότητα των δικηγόρων (ιδίως των νεαρών σε ηλικία) για μια ευρεία γκάμα εργασιών στο γραφείο.

Σχόλια