Προς απαγόρευση online παιχνιδιών σε ανηλίκους η Σεούλ

0

Τη λήψη μέτρων προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στη Νότιο Κορέα παίζοντας παιχνίδια στο διαδίκτυο, εξετάζουν οι αρχές της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα από τα μέτρα που προωθούνται είναι η απαγόρευση πρόσβασης σε ιστότοπους παιχνιδιών σε μαθητές από τα μεσάνυχτα έως τις 8 π.μ., ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο σε όσους παραμένουν ενεργοί σε σχετικά sites για πολλές ώρες.
Το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας έχει ήδη καλέσει τους παρόχους διαδικτυακών παιχνιδιών να υιοθετήσουν αυτές τις κατευθύνσεις. Ειδικότερα, οι αρχές ζητούν από τις εν λόγω εταιρείες να εξετάζουν τα στοιχεία της ταυτότητας των επισκεπτών τους, προκειμένου να διαπιστώνεται η ηλικία τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο της χώρας, ήδη τρεις από τις δημοφιλέστερες εταιρείες στο χώρο των παιχνιδιών θα εφαρμόσουν τα προτεινόμενα μέτρα εντός του 2010.
Αφορμή για αυτήν τη νομοθετική πρωτοβουλία στάθηκε ο θάνατος, από πείνα, ενός βρέφους, του οποίου οι γονείς περνούσαν 12 ώρες ημερησίως σε internet cafe παίζοντας παιχνίδι που τους έδινε τη δυνατότητα να μεγαλώσουν ένα εικονικό μωρό στο διαδίκτυο.

Σχόλια