Προς ψήφιση το νομοσχέδιο στο Ιλλινόις για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

0

Με ομόφωνη απόφασή του η αρμόδια επιτροπή του νομοθετικού σώματος του Ιλλινόις έκανε δεκτό το νομοσχέδιο του κυβερνήτη της αμερικανικής Πολιτείας, Ροντ Μπλαγκόγεβιτς, το οποίο απαγορεύει την πώληση ηλεκτρονικών παιχνιδιών με βίαιο ή σεξουαλικό περιεχόμενο σε ανηλίκους. Επιπλέον, προβλέπει την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και την επιβολή χρηματική ποινής μέχρι 5.000 δολάρια για τους παραβάτες.

Ο Μπλαγκόγεβιτς χαιρέτησε την απόφαση της επιτροπής που ενέκρινε το «αναγκαίο και λογικό», όπως το χαρακτήρισε, νομοθέτημα.

Με την έγκριση της επιτροπής, το νομοσχέδιο οδεύει προς ψήφιση στο νομοθετικό σώμα του Ιλλινόις. Ωστόσο, ακόμα κι αν αποκτήσει ισχύ νόμου, υπάρχει περίπτωση να βρει εμπόδια στην εφαρμογή του, καθώς δικαστήρια έχουν κρίνει ως αντισυνταγματικούς παρόμοιους νόμους στην Ουάσιγκτον και το Μιζούρι. Συγκεκριμένα, στις αποφάσεις τους ανέφεραν ότι η διατύπωση της διάταξης που απαγορεύει την πώληση ορισμένων ηλεκτρονικών παιχνιδιών στα παιδιά είναι αόριστη, ενώ η απαγόρευση καθεαυτή παραβιάζει την ελευθερία του λόγου.

Σχόλια