Προσδιορίστηκε το περιεχόμενο της έφεσης του γνωστού χάκερ McKinnon

0

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου προσδιόρισε το περιεχόμενο της έφεσης του γνωστού χάκερ McKinnon, αποφασίζοντας ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν δύο ερωτήματα σχετικά με την έκδοση του.

Το πρώτο αφορά την αξιολόγηση της διπλωματικής επιστολής που επιβεβαιώνει ότι ο McKinnon δεν θα αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτης στις ΗΠΑ και η υπόθεση του δεν θα εκδικαστεί από στρατοδικείο.

Το δεύτερο σημείο αφορά την κατηγορία σε βάρος των ΗΠΑ για απόπειρα εξαναγκασμού του McKinnon να ομολογήσει την ενοχή του και να ζητήσει οικειοθελώς την έκδοση του, υπό την απειλή ότι αν δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματα αυτά, θα χάσει την ευκαιρία να εκτίσει την ποινή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εξέλιξη αυτή προσδιορίζει ποια θα είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν την Δικαστική Επιτροπή του Οίκου των Λόρδων σε περίπτωση που αποφασίσει την εκδίκαση της έφεσης του McKinnon.

Ο γνωστός χάκερ, μετά την απόρριψη της έφεσης του από το Ανώτατο Δικαστήριο τον περασμένο μήνα, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην απόφαση που θα λάβει ο οίκος των Λόρδων.

Ο McKinnon κατηγορείται στις ΗΠΑ για την εισβολή και πρόκληση ζημιών σε 97 υπολογιστές διαφόρων σωμάτων του στρατού μεταξύ του 2001 και 2002.

Η ΗΠΑ έχουν πετύχει θετική απόφαση για την έκδοση του γνωστού χάκερ και ο McKinnon από την πλευρά του προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για την ανατροπή της απόφασης.