Προσφυγές των διαδικτυακών παρόχων κατά του ρυθμιστικού πλαισίου για την «ουδετερότητα του διαδικτύου»

0

 

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) αντιμετωπίζει προσφυγές από πέντε διαδικτυακούς παρόχους, οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν την εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου για την «ουδετερότητα του διαδικτύου».

Το αμφιλεγόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή τον περασμένο Φεβρουάριο, κατατάσσει τις ευρυζωνικές συνδέσεις στην κατηγορία των «υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας», στην οποία ανήκουν και οι τηλεφωνικές υπηρεσίες. Οι διαδικτυακοί πάροχοι ισχυρίζονται ότι παρέχεται στην Επιτροπή ευρύτατη εξουσία επιτήρησης των διαδικτυακών τους υπηρεσιών, με πιθανή την επιβολή χρεώσεων οι οποίες θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές. Επίσης, προειδοποιούν ότι με τους νέους κανόνες πλήττεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη νέων δικτύων.

Η Kim Hart ,εκπρόσωπος της FCC, δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η νομιμότητα του νέου ρυθμιστικού πλαισίου της Επιτροπής θα επιβεβαιωθεί δικαστικώς, διασφαλίζοντας, μέσω της εφαρμογής του, την προστασία των καταναλωτών των διαδικτυακών υπηρεσιών».