Προσφυγή Βουλγαράκη στο ΣτΕ για να επαναλειτουργήσουν οι κάμερες

0

Ο νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατέθεσε την Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία δεν επετράπη η λειτουργία 345 καμερών στην Αττική για τη διαπίστωση παράνομων πράξεων και την πρόληψη ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και η τρομοκρατία.

Η Αρχή, με την απόφασή της, επέτρεψε τη λειτουργία των καμερών μόνο για τον έλεγχο κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ δεν επέτρεψε την λειτουργία 31 καμερών σε συγκεκριμένα σημεία.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της Αρχής είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το ελληνικό Σύνταγμα, την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία.

Παράλληλα, στην προσφυγή του υπουργείου επισημαίνεται ότι την αξία της ανθρώπινης ζωής το Σύνταγμα την «υποστέλλει αποκλειστικά και μόνο όταν πρόκειται για το ακόμα υπέρτερο αυτής αγαθό, την άμυνα της πατρίδας και τη μορφή του πολιτεύματος».

Σε άλλο σημείο της αίτησης επισημαίνεται ότι σαφώς προηγείται η προστασία «της εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης, ως και των προσώπων και αγαθών, έναντι των προσωπικών δεδομένων».

Στην προσφυγή του υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι κάμερες συνέβαλαν ουσιαστικά στη βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο τον περασμένο Ιούλιο, καθώς εντόπισαν ταχύτατα τους τρομοκράτες.

Σχόλια