Προσφυγή EBay στο Ανώτατο Δικαστήριο για ασφαλιστικά μέτρα παραβίασης πατέντας.

0

Το μεγαλύτερο site ηλεκτρονικού εμπορίου EBay προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ για να αποφασίσει σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης χρήσης μιας πατέντας σε περίπτωση λήψης ασφαλιστικών μέτρων από τον αντίδικο.

Το εν λόγω θέμα απασχολεί εδώ και καιρό την αμερικανική γερουσία, στους κόλπους της οποίας έχει ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ των εταιριών τεχνολογίας και των φαρμακευτικών εταιριών. Το ζήτημα το οποίο ζητά το EBay από το δικαστήριο να κρίνει είναι αν εφαρμόζονται ασφαλιστικά μέτρα κάθε φορά που αποφαίνεται υπέρ της παραβίασης πατέντας το πρωτόδικο δικαστήριο και αναμένεται η έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.

Η εταιρία EBay χρησιμοποιεί αρκετές λογισμικές εφαρμογές, απαραίτητες μερικές φορές για τη λειτουργία του site. Σε περίπτωση που εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση για παραβίαση πατέντας εναντίον της και ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, η εταιρία ίσως αναγκαστεί να προβεί σε έξοδα αντικατάστασης της επίδικης λογισμικής εφαρμογής, τα οποία αργότερα πιθανόν να κριθούν περιττά, σε περίπτωση δικαίωσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ο συγκεκριμένος, επομένως, τομέας εφαρμογής χρήζει, κατά την EBay, ιδιαίτερης ρύθμισης.

Σχόλια