Προσφυγή εταιρείας στη δικαιοσύνη για κλεμμένους κωδικούς από την Κίνα

0

Εταιρεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να αποτρέψει την εξαγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Κίνα, οι οποίοι περιέχουν κλεμμένα λογισμικά προγράμματα φιλτραρίσματος του διαδικτύου.

Η εταιρεία Solid Oak υποστηρίζει ότι εντόπισε κομμάτια του προγράμματός της CyberSitter στο λογισμικό φιλτραρίσματος Green Dam Youth Escort της Κίνας.

Η κινεζική ηγεσία έχει δώσει εντολή να περιέχουν όλοι οι καινούργιοι προσωπικοί υπολογιστές φίλτρα για να προστατεύουν τη νεολαία από την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Η κινεζική εταιρεία, η οποία κατασκεύασε το λογισμικό Green Dam, Jinhui Computer System Engineering Inc, αρνείται ότι έχει προβεί σε κάποια παράνομη ενέργεια.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Solid Oak, Μπράιαν Μίλμπερν, δήλωσε στο BBC ότι “θα επικοινωνήσουμε με τις κατασκευάστριες εταιρείες Dell και HP για να σταματήσει η εξαγωγή πειραγμένων υπολογιστών. Θα λάβουμε δραστικά μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι η Κίνα έχει στη διάθεσή της πειρατικά αντίγραφα των Windows της Microsoft και έχει ζητήσει από την Dell και την HP να τα εγκαταστήσουν στους υπολογιστές που εισάγει από τις ΗΠΑ”.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία του πιστεύει ότι ήδη εννέα εκατομμύρια υπολογιστές στην Κίνα διαθέτουν το λογισμικό Cybersitter χωρίς να έχουν καταβληθεί τα απαραίτητα πνευματικά δικαιώματα.