Προσφυγή στη δικαιοσύνη για αποκλεισμό εταιρείας από το διαδίκτυο

0

Η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Pricewert ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) για τον “άδικο” αποκλεισμό της από το ίντερνετ, ο οποίος βασίστηκε στις δεκάδες καταγγελίες χρηστών.

Σύμφωνα με την FTC η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ λειτουργεί ως “ασπίδα” σε πελάτες που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατηγορεί, επίσης, την Pricewert για λειτουργία ενός botnet, το οποίο ελέγχει εξυπηρετητές (server) που χρησιμοποιούνται για τη διασπορά κακόβουλων προγραμμάτων και σε επιθέσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Ο εκπρόσωπος της Pricewert, Μαξ Κρίστοφερ δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν έλαβε καμία ειδοποίηση από την FTC, η οποία προχώρησε κατευθείαν στον αποκλεισμό της εταιρείας από το διαδίκτυο.

Πρόσθεσε, ότι “η FTC κατέστρεψε τη φήμη μας και αυτό οδήγησε στην απώλεια πελατών”. Ο Κρίστοφερ, ο οποίος κατάγεται από την Ουκρανία, εξέφρασε την ελπίδα η ενοχοποίηση της εταιρείας του να μην έχει σχέση με τις συνδέσεις με την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία θεωρείται παράδεισος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Σχόλια