Προσφυγή της Cisco στο ΔΕΕ για την εξαγορά της Skype από τη Microsoft

0

Στο ΔΕΕ σκοπεύει να προσφύγει η εταιρεία Cisco αναφορικά με την επικείμενη εξαγορά της εταιρείας Skype από τη Microsoft. H Cisco θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι από την εξαγορά δεν θα θιγεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός και ότι η Microsoft δεν θα αποκλείσει ανταγωνιστικές επιχειρήσεις βιντεοκλήσεων μέσω διαδικτύου.

Τον Οκτώβρη η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε κρίνει ότι η εξαγορά δεν θα παρεμποδίσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Εκπρόσωπος της Κομισιόν σχολίασε: «Θα υπερασπιστούμε την απόφαση της Επιτροπής στα δικαστήρια».

Η Cisco από την άλλη τόνισε: «Η Cisco δεν αντιτίθεται σε αυτή την εξαγορά, απλώς θεωρεί ότι η Ε.Ε. έπρεπε να είχε επιβάλει κάποιους όρους, ώστε να διασφαλιστεί αποτελεσματικότερα η χρήση της υπηρεσίας και από ανταγωνιστές».

Ο λόγος που η εταιρεία ζητά την επιβολή κάποιων standards είναι διότι και η ίδια έχει υπηρεσία βιντεοκλήσεων, την WebEx. Αν η Κομισιόν επιβάλει τους όρους που ζητά η Cisco (open standards) θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων μέσω των διαφορετικών υπηρεσιών, δηλαδή από Skype σε WebEx ή Google Video και το αντίστροφο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος το Skype να αποκτήσει μονοπωλιακή θέση έναντι των ανταγωνιστών της.

«Χωρίς την επιβολή κάποιων όρων η Microsoft μπορεί να καταλήξει να ελέγχει το μέλλον των βιντεοκλήσεων. Μία βιντεοκλήση θα έπρεπε να είναι τόσο απλή όσο η πληκτρολόγηση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου. Σήμερα, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να κάνεις κλήσεις βίντεο από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, πράγμα που προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές», σχολίασε εκπρόσωπος της Cisco.

Σχόλια