Πρόσληψη νομικού στην έρευνα για τη συμφωνία Google – Yahoo

0

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών προσέλαβε τον Σάντι Λίτβακ, πρώην αντιπρόεδρο της Walt Disney Co. και πρώην επικεφαλής σε θέματα ανταγωνισμού επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ, ως σύμβουλο στην έρευνα του αμερικανικού υπουργείου για τη νομιμότητα της διαφημιστικής συμφωνίας της εταιρείας Google με τη Yahoo.
Η Yahoo δηλώνει αισιόδοξη ότι τελικά το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποφανθεί υπέρ της νομιμότητας της συμφωνίας με την Google.
“Ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως κάνει σε αρκετές περιπτώσεις, αναζητά τη βοήθεια ανεξάρτητου συμβούλου, αλλά ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από αυτό και μόνο το γεγονός”, αναφέρει η αμερικανική εταιρεία.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντάου Τζόουνς το υπουργείο ζήτησε από τον Λίτβακ να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στην έκθεση των ομοσπονδιακών αρχών.
Η Yahoo σύναψε την εν λόγω συμφωνία με τη Google, τη μεγαλύτερη πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακής αναζήτησης, τον περασμένο Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης αλλά και να αποκρούσει την προσφορά της Microsoft.