Προσωρινή αθωωτική απόφαση για υπόθεση εκβιασμού στο MySpace

0

Δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες αθώωσε μια γυναίκα από το Μισούρι για το ρόλο που διαδραμάτισε σε “ηλεκτρονική φάρσα” εις βάρος ενός 13χρονου κοριτσιού, το οποίο αργότερα αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της.
Ο ομοσπονδιακός δικαστής, Τζορτζ Γου υπογράμμισε ότι η απόφαση στην υπόθεση της Λόρι Ντριου είναι προσωρινή μέχρι να εκδοθεί σε γραπτή μορφή.
Η 50χρονη Ντριου καταδικάστηκε το περασμένο έτος για τη δημιουργία πλαστού λογαριασμού στο MySpace, με τον οποίο μάθαινε τι έλεγε η 13χρονη, Μέγκαν Μέιερ για την κόρη της.
Η Ντριου παρουσιαζόταν στο MySpace με την ταυτότητα ενός εφήβου με το όνομα, Τζος Έβανς. Όταν το υποτιθέμενο αυτό αγόρι χώρισε με την 13χρονη, αυτή αυτοκτόνησε.
Η Ντριου καταδικάστηκε το Νοέμβριο για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών.
Ο δικαστής έκρινε ότι η ετυμηγορία περί παραβίασης των όρων χρήσης της υπηρεσίας MySpace δεν ευσταθεί γιατί τότε θα έπρεπε “να ασκούνται διώξεις εις βάρος όλων που παραβιάζουν τους όρους χρήσης των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης”.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος της Ντριου δήλωσε ότι η “κυβέρνηση προσπαθεί να καταστήσει τη Λόρι Ντριου σύμβολο των εκβιαστών του κυβερνοχώρου. Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα μύθο γύρω από την Λόρι Ντριου καθιστώντας την υπεύθυνη για την αυτοκτονία της Μέγκαν και θέλει να επιβάλει στην πελάτισσά μου μια βαριά ποινή για να μπορέσει ο μύθος να γίνει πραγματικότητα”.

Σχόλια