Προσωρινή αναβολή στην έκδοση του χάκερ ΜακΚίνον στις ΗΠΑ

0

Ο Γκάρι ΜακΚίνον, ο οποίος κατηγορείται για εισβολή σε συστήματα υπολογιστών αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, κατάφερε να αποσπάσει μια σύντομη αναβολή της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον περασμένο μήνα ο φερόμενος ως χάκερ Γκάρι ΜακΚίνον έχασε την δικαστική μάχη στη Βουλή των Λόρδων, η οποία έδωσε το πράσινο φως για την έκδόσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατηγορείται για εισβολή σε διάφορα στρατιωτικά συστήματα.
Ωστόσο κατάφερε να πάρει μια σύντομη αναβολή καθώς αποφάσισε να διεκδικήσει το δίκιο του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η δικηγορική εταιρεία της Kaim Todner του Λονδίνου, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση του ΜακΚίνον, ανακοίνωσε ότι το ΕΔΑΔ αναμένεται να ανακοινώσει στις 28 Αυγούστου εάν μπορεί ο κατηγορούμενος να ασκήσει έφεση. Στο ενδιάμεσο διάστημα η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν μπορεί να εκδώσει τον ΜακΚίνον στις ΗΠΑ.
Ο φερόμενος ως χάκερ υποστηρίζει ότι εισέβαλε στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και στα συστήματα της ΝΑΣΑ μέχρι το 2001 αναζητώντας την ύπαρξη και την αλήθεια πίσω από τα UFO.
Σε περίπτωση έκδοσης και καταδίκης του στις ΗΠΑ ο ΜακΚίνον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 60 χρόνια.

Σχόλια