Πρόστιμα 116 χιλιάδων ευρώ για χρήση παράνομων λογισμικών από ελληνικές εταιρείες

0

Συνεχίζονται οι εντατικοί πανελλαδικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που έχει καταγγελθεί ότι χρησιμοποιούν προγράμματα λογισμικού χωρίς τις νόμιμες άδειες χρήσης από την Business Software Alliance (BSA), τον παγκόσμιο οργανισμό που εκπροσωπεί τον κλάδο του λογισμικού.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς (κατασκευές, τηλεπικοινωνίες εκδόσεις, κα) όπου και διαπιστώθηκαν παρανομίες στην χρήση των προγραμμάτων λογισμικού. Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις αυτές στις εταιρείες μέλη της BSA ανέρχονται συνολικά σε €116.000, με την υψηλότερη αποζημίωση να φθάνει στα €45.436.
«Η εγκατάσταση και χρήση πειρατικού λογισμικού από το δίκτυο Η/Υ μιας επιχείρησης μπορεί τελικά να κοστίσει πολύ περισσότερο, σε χρόνο αλλά και σε χρήμα καθώς δεν παρέχεται το δικαίωμα τεχνικής υποστήριξης από τον κατασκευαστή, διακυβεύεται η ασφάλεια των αρχείων και αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής από ιούς», δήλωσε ο τονίζει ο νομικός σύμβουλος της BSA στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Σαραφιανός.

Σχόλια