Πρόστιμο 675 χιλιάδων δολαρίων για παράνομο «κατέβασμα» αρχείων μουσικής

0

Πρόστιμο 675,000 δολαρίων επιβλήθηκε στον Joel Tenenbaum από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασσαχουσέτης, για παράνομη λήψη και διανομή 31 τραγουδιών, μετά και την επικύρωση εκ μέρους του δικαστηρίου του μεγέθους της προκαλούμενης ζημίας. Το ποσό του προστίμου αν και είχε αρχικά μειωθεί τελικά επαναφέρθηκε.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασσαχουσέτης επικύρωσε το ποσό που είχε επιβληθεί στον Joel Tenenbaum, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παράνομη λήψη και διανομή 31 τραγουδιών, μετά την αγωγή που είχε ασκηθεί εναντίον του από της κυριότερες δισκογραφικές εταιρείες των ΗΠΑ. Ο Rya W.Zodel δικαστής του περιφερειακού Αμερικάνικου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του Joel Tenenbaum για μια καινούργια δίκη ενόρκων, αιτιολογώντας ότι η κρίση των ενόρκων σε σχέση με τις προκύπτουσες αποδείξεις και την βλάβη των εναγομένων ήταν ορθή. Ανέφερε επίσης ότι η ποινή δεν είναι υπερβολική, καθώς είναι στο κατώτατο όριο της κλίμακας που προβλέπεται για σκόπιμη παραβίαση και πιο κάτω από το προβλεπόμενο όριο για μη σκόπιμη παραβίαση.

Τέλος γράφει ότι με βάση αυτούς του παράγοντες, μια λογική αξιολόγηση των αποδείξεων πριν από την δίκη, επιβεβαιώνει την ετυμηγορία και την επιδίκαση των ζημιών. Ικανοποιημένημε την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε η Ένωση των Δισκογραφικών εταιρειών της Αμερικής.

 

Πρόστιμο 675 χιλιάδων δολαρίων για παράνομο «κατέβασμα» αρχείων μουσικής

Σχόλια