Πρόστιμο έως και 400 εκατ. δολ. στην Αpple για την τιμολόγηση των e-books

0

Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, η Apple θα κληθεί να καταβάλλει ποσό μέχρι και 400 εκατ. δολαρίων στα πλαίσια διακανονισμού για αγωγή σχετικά με παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας,  σχετικά με την τιμολόγηση των e-books.

Πριν από ένα μήνα περίπου, Εισαγγελέας που εκπροσωπεί καταναλωτές και ορισμένες πολιτείες στην επίμαχη υπόθεση, κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο πως η Apple και οι ενάγοντες συμφώνησαν να προβούν σε διακανονισμό. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε σχετικά: “Ο διακανονισμός αποδεικνύει πως ακόμη και οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρείες στον κόσμο πρέπει να παίζουν με τους ίδιους κανόνες όπως όλοι οι άλλοι”.

Ειδικότερα, το ποσό που θα κληθεί τελικά να καταβάλει η Apple εξαρτάται από αποτέλεσμα της έφεσής της κατά της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστηρίου που αποφάνθηκε ότι η εταιρεία παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, συμφωνώντας με πέντε εκδότες να αυξήσουν τις τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Εάν η έφεση απορριφθεί, η Apple θα πρέπει να πληρώσει έως και 400 εκατ. δολάρια, αν όμως είναι επιτυχής , το ποσό θα μειωθεί στα 50 εκατ. δολάρια με επανεκδίκαση της υπόθεσης.