Πρόστιμο για διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο

0

Οι εταιρείες Google, Microsoft και Yahoo συμφώνησαν να καταβάλουν το ποσό των 31,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο συμβιβασμού αναφορικά με τις αγωγές που ασκήθηκαν εις βάρος τους για προώθηση παράνομων τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εταιρείες κατηγορήθηκαν ότι αποκόμισαν κέρδη από διαφημίσεις εταιρειών τυχερών παιχνιδιών και παράνομων στοιχημάτων στο διαδίκτυο από το 1997 έως το 2007.

Τη μερίδα του λέοντος με 21 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει η Microsoft. Η Yahoo θα πληρώσει 7,5 εκατομμύρια δολάρια και η Google τρία εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, στο πλαίσιο του συμβιβασμού οι τρεις εταιρείες δεν πρόκειται να παραδεχτούν ή να αντιδικήσουν ότι έλαβαν χρήματα από τις διαφημίσεις των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο.

Ο συμβιβασμός της Microsoft περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων και αποζημίωση 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Διεθνές Κέντρο Αγνοουμένων και Κακομεταχειρισμένων Παιδιών.

Η αμερικανική εταιρεία συμφώνησε, επίσης, να χρηματοδοτήσει δικτυακή εκστρατεία κατά των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Η εκστρατεία θα ξεκινήσει το 2008 και θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Σχόλια