Πρόστιμο σε εταιρεία για δημοσίευση ψευδών κριτικών στο διαδίκτυο

0

Σε συμβιβασμό κατέληξε η αντιδικία της εισαγγελικής αρχής της Νέας Υόρκης με την εταιρεία πλαστικής χειρουργικής, Lifestyle Lift Ltd, η οποία κατηγορείται για απόπειρα δημοσίευσης ψευδών θετικών κριτικών από το καταναλωτικό κοινό στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία ζήτησε από τους υπαλλήλους της να προσποιηθούν τους ικανοποιημένους πελάτες και να γράψουν θετικές κριτικές για τη διαδικασία της πλαστικής προσώπου σε διάφορες ιστοσελίδες, όπως αναφέρει η εισαγγελική αρχή της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα η εταιρεία Lifestyle Lift δημιούργησε δικές της ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με κριτικές, οι οποίες εμφανίζονταν να προέρχονται από ανεξάρτητες πηγές.

Η εισαγγελική αρχή ανακάλυψε ηλεκτρονικό μήνυμα της εταιρείας προς τους εργαζόμενους, το οποίο ζητούσε “να αφιερώσουν οι εργαζόμενοι όλη την ημέρα τους στο ανέβασμα κριτικών σε ιστοσελίδες”.

Η εταιρεία θα πληρώσει χρηματικό πρόστιμο 300.000 δολαρίων και συμφώνησε να σταματήσει τη δημοσίευση ανώνυμων κριτικών και σχολίων στο διαδίκτυο.

Ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο χαρακτήρισε την απόπειρα αποπλάνησης του καταναλωτικού κοινού από την αμερικανική εταιρεία “κυνική και παράνομη απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης”.

Σχόλια