Πρόστιμο σε χρήστες ιντερνετ για παρακολούθηση site πορνό

0

 Η παρακολούθηση του γνωστού site πορνογραφικού περιεχομένου, Red Tube, δημιούργησε μια σειρά απο προβλήματα στους χρήστες του καθως κλήθηκαν να πληρώσουν, ξαφνικά πρόστιμο για πνευματικά δικαιώματα. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι έπαθαν περίπου 30.000 Γερμανοί, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του “Guardian” έλαβαν επιστολή που τους ζητούσε να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο, επειδή παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
To Red Tube φιλοξενεί και ταινίες, εταιρείας που τις διακινεί ελεύθερα στο διαδίκτυο. Τώρα όμως  η εταιρεία αυτή ζητά δικαιώματα από τους χρήστες και όπως δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος δικηγορικού γραφείου στην Κολωνία, «αν περάσει αυτό στην Γερμανία, τότε θα συμβεί παγκοσμίως. Το Redtube θα είναι μόνο η αρχή».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Redtube, Αλεξ Τέιλορ, δηλώνει εντελώς αντίθετος με τις αιτιάσεις της εταιρίας που έστειλε τα ειδοποιητήρια, καθώς τούτο παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέμα πνευματικών δικαιωμάτων, συμπληρώνουν, πως αυτή τη στιγμή υπάρχει νομικό κενό και οι απαιτήσεις αυτές δεν στηρίζονται σε κάποια συγκεκριμένη διάταξη, ενώ παράλληλα προειδοποιούν ότι οι διευθύνσεις των χρηστών δεν έχουν ληφθεί με νόμιμο τρόπο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος ηλεκτρονικής απάτης.

 

Σχόλια