Πρόταση για online πληρωμές εφημερίδων από την Google

0

Η εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, Google κατέθεσε στο εργαστήρι Δημοσιογραφίας Νίμαν του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ πρόταση για την ανάπτυξη πλατφόρμας online πληρωμών.
Το Νίμαν δημοσίευσε την πρόταση της Google στη σχετική του ιστοσελίδα, και περιγράφει την πρωτοβουλία της εταιρείας ως «έκπληξη», δεδομένης της σχέσης της με την αγορά των εφημερίδων.
Η υπηρεσία συγκέντρωσης ειδήσεων της Google έχει προκαλέσει την αντίδραση των Αμερικανών εκδοτών, καθώς αφαιρεί επισκεψιμότητα από τις ιστοσελίδες των εφημερίδων.
Η Google από την άλλη αντικρούει την κριτική θεωρώντας ότι στην ουσία παρέχει δωρεάν υπηρεσία στις εφημερίδες, οδηγώντας χρήστες στις ιστοσελίδες τους.
Με τα διαφημιστικά έσοδα και την κυκλοφορία των εφημερίδων σε καθοδική τροχιά, οι εκδότες στις ΗΠΑ αναζητούν τρόπους χρέωσης του περιεχομένου που δημοσιεύουν στο Ίντερνετ, σε μια προσπάθεια στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Εφημερίδων της Αμερικής (ΝΑΑ).
Η πρόταση της Google που κατατέθηκε στο Νίμαν, αναφέρει ότι η πλατφόρμα πληρωμών που αναπτύσσει η αμερικανική εταιρεία θα είναι διαθέσιμη τόσο για υπηρεσίες της εταιρείες αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εφαρμόσει συνδρομητικό μοντέλο στην ιστοσελίδα του, μέσα στο 2010.

Σχόλια