Πρόταση για σύστημα αξιολόγησης του ίντερνετ όμοιο με αυτό του κινηματογράφου

0

Ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να εφαρμόσει το σύστημα αξιολόγησης που ισχύει για τις κινηματογραφικές ταινίες στις ιστοσελίδες για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να ελέγχει καλύτερα το διαδίκτυο και να προστατεύσει τα παιδιά από την ενδεχόμενη έκθεσή τους σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ο Άντι Μπέρναμ δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα “Ντέιλι Τέλεγκραφ” ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να έρθει σε διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα με στόχο τη χάραξη νέων διεθνών κανόνων για τις αγγλόφωνες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

“Όσο περισσότερο επιδιώκουμε τις διεθνείς λύσεις, όπως για παράδειγμα τη συνεργασία Βρετανίας – ΗΠΑ, τόσο πιο εύκολα αυτό το διεθνές πρότυπο θα γίνει πρότυπο για όλη τη βιομηχανία του ίντερνετ”, υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας.

“Οι άνθρωποι που δημιούργησαν το διαδίκτυο μιλούσαν για ένα χώρο απροσπέλαστο από το κράτος και τις κυβερνήσεις. Πιστεύω ότι οι συνθήκες σήμερα έχουν αλλάξει και οφείλουμε να επανεξετάσουμε αυτήν την προσέγγιση”, κατέληξε ο Άντι Μπέρναμ.

Σχόλια