Πρόταση νόμου από ιταλίδα βουλευτή για κακόβουλη χρήση του διαδικτύου

0

Πρόταση νόμου στην οποία θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές σε περιπτώσεις κακόβουλης χρήσης του διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί η ιταλίδα βουλευτής του Κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Μικαέλα Καμπάνα. Αφορμή για την πρωτοβουλία της Καμπάνα καθώς και για δηλώσεις πολλών ιταλών βουλευτών, αποτέλεσε η περίπτωση έφηβης που αυτοκτόνησε στην Πάδοβα, λόγω ύβρεων που δέχτηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Η νεαρή κοπέλα όταν, μετά από προωπικό πρόβλημα, κατέφυγε σε φόρουμ προκειμένου να αναζητήσει συμβουλές και παρηγοριά, αντιμετωπίστηκε με χείμαρρο ύβρεων και παραινέσεις να καταφύγει στην αυτοκτονία. Τελικά η έφηβη πήδηξε στο κενό απο το παράθυρο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου κοντά στην Πάδοβα.

Η εισαγγελία της Πάδοβας διενεργεί έρευνα για την αυτοκτονία και εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων κατά όλων όσοι αναρτούν υβριστικά και εξευτελιστικά σχόλια και κυρίως όσων παρακινούν στην αυτοκτονία.

Παράλληλα, η Μάρα Μπιτσότο, ιταλίδα ευρωβουλευτής που εκλέγεται με το κόμμα της Λέγκας του Βορρά, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εισηγηθεί αυστηρότερη νομοθεσία για την καλύτερη απόδοση δικαιοσύνης.