Πρόταση νόμου για την άρση της απαγόρευσης των online τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

0

Μόλις έξι μήνες μετά από την υπογραφή του νόμου στις ΗΠΑ που απαγόρευσε τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα μέσω του Διαδικτύου, ένας εκπρόσωπος-κλειδί του κόμματος των Δημοκρατικών προτείνει την άρση της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Μπάρνεϊ Φράνκ, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών από την Μασαχουσέτη και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών του Λευκού Οίκου ο οποίος πρότεινε ένα σχέδιο νόμου που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την ισχύουσα γενική απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων με την επιβολή αυστηρών κανόνων.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα, όπως έλεγχο του ποινικού μητρώου των εταίρων και των φορολογικών στοιχείων των εταιριών που θα προσφέρουν νομίμως υπηρεσίες στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών μέσω του Διαδικτύου. «Η ισχύουσα νομοθεσία συνιστά μία λανθασμένη παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή των αμερικανών και αυτή η παρέμβαση θα πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Φράνκ.

Ο ΠΟΕ για δεύτερη φορά το Μάρτιο έκρινε ότι η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τζόγου που επέβαλαν οι ΗΠΑ, παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου.

Σχόλια