Πρόταση νόμου κατά της παράνομης ανταλλαγής αρχείων

0

Την ποινικοποίηση της παράνομης ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης, λόρδος Τρίσμαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί την κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων.
«Εάν δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση από κοινού, τότε θα επιλέξουμε τη νομοθετική οδό», τόνισε ο λόρδος Τρίσμαν, ο οποίος ζήτησε από τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ να αναλάβουν «πιο ενεργό ρόλο» στην καταπολέμηση της παράνομης ανταλλαγής αρχείων.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ίντερνετ και της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.
«Εμείς ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Δε θα θέλαμε να επέμβουμε», είπε ο λόρδος Τρίσμαν.
Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η τεχνολογία για τον εντοπισμό των παράνομων αρχείων σημαίνει ότι είναι «πολύ πιθανό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και σε ποιόν συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να ασχολείται με το κυνηγητό 14χρόνων που μοιράζονται μουσική. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κάποιους να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν».
Και κατέληξε, «εάν οι καλλιτέχνες δεν είναι σε θέση να κερδίζουν τα προς το ζην μέσα από τη δημιουργική τους εργασία, αυτό θα είναι μια τραγωδία».

Σχόλια