Πρόταση συμβιβασμού κατέθεσε η Google στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

0

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να ερευνά τον αμερικανικό κολοσσό μετά από καταγγελίες για εφαρμογή πρακτικών που παραβιάζουν τον ανταγωνισμό και ειδικότερα, για προώθηση των δικών της υπηρεσιών εις βάρος των ανταγωνιστριών της.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Joaquin Almunia επιβεβαίωσε την υποβολή της πρότασης εκ μέρους της Google και τόνισε ότι αναμένεται η αντίδραση των εταιρειών, οι οποίες είχαν υποβάλει την καταγγελία, όπως η Microsoft. Ο J. Almunia, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον επικεφαλής της Google, Eric Schmidt τον Δεκέμβριο είχε δώσει χρονικό περιθώριο ενός μήνα για την υποβολή της σχετικής πρότασης ενώ σε διαφορετική περίπτωση, είχε δηλώσει ότι θα επέβαλε πρόστιμο, το οποίο θα ανερχόταν στο 10% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, ποσοστό, το οποίο μεταφράζεται σε 4 δις. δολάρια.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις αρχές του 2013, η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC), στο πλαίσιο αντίστοιχης έρευνας, αποφάσισε ομόφωνα ότι οι εμπορικές πρακτικές της Google δεν έρχονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Σχόλια