Πρώτες οι ΗΠΑ στα ανεπιθύμητα μηνύματα

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στην κορυφή των κρατών που μολύνουν περισσότερο τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam), σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο διαδίκτυο, Sophos.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνονται για το 28,4% των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 5,2% βρίσκεται η Νότιος Κορέα και ακολουθούν η Κίνα (4,9%), η Ρωσία (4,4%) και η Βραζιλία (3,7%).
«Επί του παρόντος κάθε εβδομάδα συλλαμβάνεται ένας Αμερικανός δημιουργός και αποστολέας ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Παρά το γεγονός ότι οι παραβάτες του νόμου τιμωρούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αποστέλλουν περισσότερα spam από οποιαδήποτε άλλη χώρα», αναφέρει η ανώτατη σύμβουλος της Sophos, Κάρολ Θεριόλτ.
«Αυτό το επίπεδο εγκληματικής δραστηριότητας δεν μπορεί να αποδοθεί στο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση εγκληματιών. Το πρόβλημα είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι αποστέλλουν ανεπιθύμητα μηνύματα από ένα ευρύτερο δίκτυο υπολογιστών ‘ζόμπι’», πρόσθεσε η σύμβουλος της Sophos.
Η έκθεση διαπιστώνει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των spam που περιέχουν κακόβουλο περιεχόμενο για τα λογισμικά προγράμματα των υπολογιστών.
Η Sophos υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να επενδύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο στην εκπαίδευση των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα θα πρέπει οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ να ελέγχουν και να εντοπίζουν εγκαίρως τους υπολογιστές ‘ζόμπι’.

Σχόλια