Πρώτη η Κίνα στο διαδίκτυο

0

Ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας ξεπέρασε τον αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του Πεκίνου.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο στοιχεία του Κινεζικού Κέντρου Πληροφόρησης Διαδικτύου μετέδωσε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο 221 εκατομμύρια Κινέζοι. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 61% από τις αρχές του 2007.
Τα στοιχεία του Κέντρου βρίσκονται σε συμφωνία με τις αντίστοιχες μετρήσεις που είχε ανακοινώσει στα μέσα Απριλίου η εταιρεία ερευνών BDA China. Στα τέλη του Φεβρουαρίου οι Αμερικανοί χρήστες ήταν γύρω στα 217 εκατομμύρια.
Παρά την εντυπωσιακή άνοδο, το ποσοστό του πληθυσμού που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ήταν μόλις 16% στα τέλη της περυσινής χρονιάς, συγκριτικά με το μέσο όρο του 19% σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εν τω μεταξύ, μια επιπρόσθετη διαφορά σε σχέση με τη διεθνή κοινότητα είναι ότι το Πεκίνο λογοκρίνει συστηματικά το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ειδικά φίλτρα αλλά και χιλιάδες υπαλλήλους, οι οποίοι αναλαμβάνουν να απομακρύνουν οποιοδήποτε «ευαίσθητο» περιεχόμενο.

Σχόλια